Tjek dit vandforbrug

Vi er alle blevet bedre til at spare på vandet, men det er vigtigt fortsat at være opmærksom på sine vaner og vandinstallationer. Herunder følger nogle gode råd til, hvordan du holder øje med installationerne.

En utæt vandledning f.eks. under gulv, som får lov at løbe i månedsvis uden at blive opdaget, er en dyr affære. Check derfor jævnligt om der er utætte vandinstallationer på ejendommen.

Det gøres lettest ved at aflæse vandmåleren om aftenen når alle i huset er gået i seng, og ingen bruger vand. Aflæs vandmåleren igen om morgenen før nogen bruger vand. Er aflæsningen om morgenen forskellig fra aflæsningen om aftenen tyder det på, at der er en utæthed i vandinstallationerne, som skal udbedres.

Undersøg de synlige installationer. En vandhane som drypper kan koste fra 500-3.800 kroner om året. Et toilet, der løber, kan nemt koste over 1000 kr. om året.

Aflæs altid din vandmåler mindst en gang månedligt. Det gør det lettere for dig at opdage uregelmæssigheder og undgå ubehagelige overraskelser, når vandregningen kommer.